Mesto otvorené umelcom 2020

V meste Čadca sa v dňoch od 17. do 19. septembra 2020 konalo tradičné podujatie - Mesto otvorené umelcom 2020 (9.ročník).

Symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2020/2021.

Vo štvrtok 17. septembra na Námestí slobody (pred MsÚ) symbolicky otvoril novú umeleckú sezónu primátor mesta Ing. Milan Gura a riaditeľka Domu kultúry v Čadci Mgr. Ľubica Kullová. V bohatom programe vystúpili členovia Detského mládežníckeho divadelného súboru EVA, tanečnice SMT JOJA a mažoretky ELLČAČA, nechýbali ani folkloristi z Detského folklórneho súboru Kelčovan a ich ľudová hudba. Po celospoločenskej polročnej prestávke bolo dojímavé pozorovať nadšenie a radosť účinkujúcich, úsmevy na tvárach od najmenších po najstarších divákov, a práve toto odhodlanie je pre nás, organizátorov, motorom k ďalšej práci.

Nasledoval sprievod divadelníkov a umelcov mestom cez Palárikovu ulicu s ďalším programom pri mestskej fontáne.

V piatok 18.septembra 2020 v poobedňajších hodinách sa konala v Dome kultúry v Čadci vernisáž výstavy  mladej fotografky - Beáty Budošovej z Čadce pod názvom Svet mojimi očami. Výstava bude trvať od 18.septembra do 18.októbra 2020.

Sobota patrila Fotomaratónu Vlada Adámka 2020. Záujem o fotografovanie sa teší veľkému záujmu aj v našom meste. Najlepšie zábery boli ohodnotené peknými cenami. Bližšie informácie o tomto podujatí prinesieme v ďalšom čísle.

Sprievodného slova počas všetkých podujatí sa ujali mladí moderátori z TV junior.

Uvedomujeme si potrebu kultúry v týchto náročných časoch, je nám potešením poďakovať všetkým, ktorí ju v našom meste podporujú a rozvíjajú. Ďakujeme vedeniu mesta. Ďakujeme všetkým umeleckým vedúcim súborom pracujúcich pri Dome kultúry v Čadci, ZUŠ J.Potočára v Čadci, ZUŠ M.R.Štefánika v Čadci, CVČ v Čadci, Mestskej polícii v Čadci, MPS Čadca. Niet nad skvelú spoluprácu v časoch, ktoré skúšajú každého jedného z nás.

Čaká nás náročné obdobie, ktoré je poznačené situáciou súvisiacou s COVID-19. Veríme, že naďalej ostanete našimi vernými priaznivcami a kultúrne podujatia budú naďalej súčasťou vašich - našich životov.