Múzy v uliciach VII. - Mesto otvorené umelcom 2017

Mesto Čadca a  Dom kultúry Čadca organizujú od 21. do 23. septembra 2017 -  6. ročník Mesto otvorené umelcom. Zámerom projektu je spojiť tvorbu talentov žijúcich v našom meste. Je to symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2017/2018.

Podujatie začína vo štvrtok  21. septembra 2017 na Námestí slobody (pred MsÚ) o 14.30 hod. symbolickým otvorením  mesta umelcom s následným sprievodom divadelníkov  cez  Palárikovu ulicu s dvoma zastaveniami pri oboch mestských fontánach. Pri tých  sa verejnosti predstavia tanečnice SMTS JOJA a mažoretky Čačanky, nebudú chýbať ani brušné tanečnice zo súboru Malika.

V piatok vo večerných hodinách na Matičnom námestí pred Domom kultúry o 19.00 hodine pripravujeme koncert kysuckých kapiel - Witty Joe, Šramot a Autumn smile.

Súčasťou prvého dňa Mesta otvoreného umelcom bude aj sprístupnenie výstavy mladých výtvarníkov - Svet okolo nás (Mladá výtvarná tvorba) od 21.septembra do 10.októbra 2017 vo výstavných priestoroch Domu kultúry v  Čadci. Týmto pozývame i ďalších mladých umelcov a ponúkame im možnosť prezentácie a zviditeľnenia vlastnej tvorby v ďalších ročníkoch Mesta otvoreného umelcom. Záujemcovia sa môžu hlásiť u výtvarníčky Domu kultúry Gabriely Muchovej.

V piatok 22. septembra 2017 o 10.00 hod. sme pre verejnosť pripravili koncert Kysuckého komorného  orchestra  v spoločnej úradovni Mestského úradu v Čadci. V mestskej Galérii Čadca  na deti a všetkých kreatívcov čaká tvorivé stretnutie so sklom -Svetlo v skle  v súčinnosti s práve prebiehajúcou  výstavou svetoznámeho výtvarníka Jána Zoričáka.

Sobota  patrí Fotomaratónu 2017,  ktorého lektori pracujú vo  fotoklube Dobré  svetlo. Prezentácia a registrácia súťažiacich bude v sobotu  medzi 9.00 - 9.30 hod. v Dome kultúry v Čadci. Následne sa účastníci dozvedia témy a podmienky účasti na fotomaratóne. Najlepšie zábery budú ohodnotené peknými cenami.

Sobota večer na Matičnom námestí bude patriť Rozlúčke s letom, ktorá každoročne naplní celé námestie. Tento rok to nebude inak, pretože o skvelú atmosféru sa postará originálne namiešaný hudobný kotejl.

Plagát k podujatiu