Múzy v uliciach VIII. - Mesto otvorené umelcom 2019

Mesto Čadca a  Dom kultúry Čadca organizujú od 19. do 21. septembra 2019 -  8. ročník Mesto otvorené umelcom. Zámerom projektu je spojiť tvorbu talentov žijúcich v našom meste. Je to symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2019/2020.

Podujatie začína vo štvrtok  19. septembra 2019 na Námestí slobody (pred MsÚ) o 14.30 hod. Symbolickým otvorením  mesta umelcom 2019 s následným sprievodom divadelníkov  cez  Palárikovu ulicu s dvoma zastaveniami pri oboch mestských fontánach. Verejnosti sa predstavia herci DaMDS EVA, tanečnice SMTS JOJA a mažoretky Čačanky.

V piatok vo večerných hodinách v  Dome kultúry o 19.00 hodine pripravujeme koncert kysuckých kapiel – Šramot, kde vystúpi skupina  Šramot a Autumn smile.

Súčasťou druhého dňa Mesta otvoreného umelcom bude o 16.30 hod.  Vernisáž výstavy Laura a Nicol  mladých fotografiek Laury Strýčkovej a Nicol Bednárovej. Výstavu môžete zhliadnuť v termíne  od 20.septembra do 18.októbra 2019 vo výstavných priestoroch Domu kultúry v  Čadci. Touto cestou oslovujeme i ďalších mladých umelcov a ponúkame im možnosť prezentácie a zviditeľnenia vlastnej tvorby v ďalších ročníkoch  Mesta otvoreného umelcom. Záujemcovia sa môžu kontaktovať u výtvarníčky Domu kultúry Gabriely Muchovej.

V piatok 20. septembra 2019  o 10.00 hod. sme pre verejnosť pripravili koncert Kysuckého komorného  orchestra - Hudobné fragmenty v spoločnej úradovni Mestského úradu v Čadci. V mestskej Galérii Čadca  na deti a všetkých kreatívcov  v tento deň o 11.00 hod. čaká tvorivé stretnutie  s kysuckou drotárkou Ľubicou Kullovou - Svetom, moje svetom... Tvorivé dielne budú  v súčinnosti s práve prebiehajúcou  výstavou Maľované pod grapou.

Sobota  patrí Fotomaratónu Vlada Adámka. Náhly odchod Vlada Adámka po zákernej chorobe zaskočil všetkých, čo ho poznali, bol jedným zo zakladajúcich členov fotografického klubu Dobré svetlo a dlhoročný lektor Kysuckého fotomaratónu a práve na jeho počesť sme premenovali spomínané podujatie.

Prezentácia a registrácia súťažiacich bude v sobotu od 9.00 hod. v Dome kultúry v Čadci. Následne sa účastníci  dozvedia témy a podmienky účasti na fotomaratóne. Najlepšie zábery budú ohodnotené vecnými cenami.

Výstavu  fotografií v rámci Fotomartónu Vlada Adámka si môžete pozrieť v Dome kultúry v Čadci (21.9.2019-15.10.2019).

V rámci podujatí sme nezabudli ani na folklór, neodmysliteľne k nášmu mestu patrí DFS Kelčovan a FS Kysučan, ak máte chuť a čas určite si príďte pozrieť Otvorenú hodinu kysuckého folklóru do Domu kultúry v Čadci od 9.00 do  10.00 hod.

Veríme, že aj tento rok vás naša ponuka zaujme a nájdete si niečo  pre potešenie svojho srdiečka (:  .

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia