Mesto otvorené umelcom 2015

Symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2015/16 sa bude konať v našom meste  už  po piaty raz. Podujatie začína 17. septembra 2015 o 14.30 hod. na Námestí slobody (pred MsÚ)   a následným sprievodom divadelníkov mestom  so zastaveniami  pri fontánach mesta.

Štvrtok (17.9.2015)  je  venovaný  tancu, výtvarníkom a divadlu.  Výtvarné práce  vystavia  výtvarníci z Čadce a okolia  v Dome kultúry- na výstave s názvom TVORBA MLADÝCH.   Verejnosti sprístupnime  fotografickú výstavu venovanú 35 rokom Domu kultúry Čadca. Divadelníkov  z Divadla Ohraďák sme tento rok pozvali z českého Vsetína,  ktorí sa predstavia s originálnou hrou  RETRO ŠKOLA v dvoch predstaveniach.

V piatok  (18.9.2015)  sa v podvečerných hodinách na Matičnom námestí pred Domom kultúry ( v prípade nepriaznivého počasia v DK) predstaví známy kysucký raper  Vrbík so svojimi hosťami.  V Mestskej galérii sa v tento deň uskutoční zaujímavé  STERETNUTIE S UMENÍM určené pre všetky vekové kategórie.

V sobotu (19.9.2015) predvedú svoje umelecké  schopnosti  fotografi v rámci fotomaratónu DOBRÉ SVETLO. Sobotňajšie popoludnie bude patriť folklórnemu pásmu NA PAŽITI... v podaní Detského folklórneho súboru Kelčovan a ich hostí. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

Podrobnejšie informácie o  podujatí budú zverejnené na web-stránke mesta, v regionálnej tlači, televízii a na samostatných plagátoch.

Organizátori podujatia Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum – Dom kultúry Čadca Vás srdečne pozývajú na všetky uvedené podujatia v rámci Mesta otvoreného umelcom 2015.